BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 28, 2011

Ice skating

Assalamualaikum...

Hary nie, salmi, fatin, anis and me, pg sunway coz berhajat nak maen ice skating...
Fatin yang semalam ckp xnk pg tetibe je datang bilik kitorang, kejut kitorang suruh mandi and siap2 nak pg....
Ok, kitorang pg je la kan...

ni time kitorang ready2 nak tunggu bus la kononnyer....


Then sampai sunway, window shopping kjp, then banyak kali gak la fikir samaade nak maen ice skating ke x ni??????? Masing2 pening nak buat decision kan..

Kitorang makan pizza for our brunch... BEST!! yummy....




Then solat..(of course la kene utamakan solat walaupon pegi for shopping or anything else kan....
After solat, pegi la jenguk2 kedai yang agak menarik perhatian kitorang kan...
then, berphotoshoot skit sebab kat sane like christmas seasons kan....




I ade la beli 2 flats shoes, accessories, card holder yang dah lame cari tu...And ade la bende2 laen kan..hehehheehee


and this one, i jumpe dlm toilet and it's look interesting for me

Pastu, we all heading to ice skating place... Dalam dua nak ke x kan...
Then we all decided to try, then beli la ticket, gloves and socks!
Kitorang pon maen la.. Best la jgk.. N rase cam nak pg sane one more time with my boyfie.. Tu pon kalau dye nak ... ;(((((

and this all the pic before we all skate....







 and this our bittersweet......


take a look at our legs....like a pro right?





it's a lil bit tiring but it's fun

Breaking dawn..

Hari ni, me, intan, hanie and sarah pg Sunway Pyramid sbb nak tgk the hottest story ever!! BREAKING DAWN... Woohhhoooo

Memang best giler la cite dye.... Edward sgt2 la handsome.. N Bella like a princess for his one and only prince, Edward... Jacob plak like wooow!! Awesome.... Jarang blh tgk Edward ngan Jacob have that chemistry kan... Semuanyer kerane Bella....

Untungler~ there's no such things in this true world right....

But really am grateful coz dapat tgk that movie!!!! The best movie ever!

Credit to... The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1... Xsabar nak tunggu part 2...

Saturday, November 26, 2011

1433 Hijrah

Assalamualaikum dan salam Maal Hijrah kepade semua umat Islam....

Hari ni dah masuk tahun baru bagi kalendar Islam iaitu 1433 Hijrah... Bersyukur ke hadrat illahi sebab kita sempat lagi untuk menyambut Maal Hijrah ini, dan masih lagi sihat...

Alhamdulillah dan syukur sbb sampai ke hari ni, dapat hidup bersama keluarga tersayang dengan bahagia sekali, dapat menjalinkan sillaturahim dengan kawan2, mencari kawan baru, dan mendapat keputusan yang memuaskan dalam ape jua yang dibuat samaada dlm akademik mahupon bende2 lain....

Alhamdulillah, dan jangan lupe baca doa akhir tahun dan awal tahun, masih belum terlambat.. Buat la solat hajat, bace yaasin and berdoa kepada Allah s.w.t supaya diampunkan segale dosa2 kita yang lepas, dikurniakan rezeki, sihat tubuh badan dan dapat menjalani hari2 ini dengan baik.... InsyaAllah ~ amin...

McD time..

Assalamualaikum...
Hehehe ary ni kitorang kempunan nak makan mcD coz smalam i ade la sebut best jgk kalau2 makan mcD kat i punyer housemate, salmi...
Dye pon ape lagi, macam best je.... Jom la..
This morning, i bangun awal skit la pade my housemate, bgun lam kul 10 lebih cam tu then sibuk book ticket flight nak balik bulan December ni... Then pg mandi, myza ngan mas pg wall climbing, diorang kuar pagi2 buta lagi... Izzati pg Giant kat klang... Kitorang bertiga, i, salmi and fathim pg la mcD..

Kitorang naek bus sampai mcD, makan then balik la dengan senang aty...
Bak kate org kenyang perut suka aty kan..

Thursday, November 24, 2011

Jogging time!

Assalamualaikum.....

Hye everyone... Mcm ni citer nye, housemate2 skalian ade la yang tido including me la kan, ade yang study, ade yang tgh basuh kaen la.... Then lepas i bgun, terus solat n nampak diorang macam tgh siap2 pakai tracksuit segale bagai tu la an....
I pon tanye la, nak g mane korang ni... Nak pg gym katenyer....

Then diorang pon ajak la i skali.... I pon takkan la nk duk sorang2 kat rumah n plus macam best je sekali sekale hangout ptg2 mcm tu an.... Hehheeheeee then i pown tukar la i punyer tracksuit kan... Turun la bawah and as always la kan, berphotoshoot la skit...

Then we all heading to gym, and tetibe bertukar pikiran nak pg jogging plak.... Sbb gym dah nak tutup mase tu, n it's like buang tabiat jugak la kitorang ni coz bgun jer tido, solat, terus pg jogging.. Ahhahaahahhhaa.....
Kitorang pon jogging la turun bukit kat ngan kolej kitorang ni.... N sambil2 tu, ambik gambar... Hehheheeeeee

This all my housemate.... Love u guys!
Fatin, Salmi, Hanis, Myza, Mas n me...
Sayang sgt sbb x cukup quota, coz izzati xde...

Ice lemon tea!!

Seriously to say that i'm so addicted to ice lemon tea.. And me myself don't know y and when did i started to like that kind of drinks...

Now the 'Ice Lemon Tea' is my cup of tea for the type of drinks la kan....

Entah la, pegi mane2 pon nak ice lemon tea a.k.a Teh o' ais limau ...hheheheeee..., sampai kan my cousin pon ckp " awa ni suke sgt ice lemon tea, xde air lain ke nak order?" tu la yang my cousin, kak ina ckp....

Tu la i pon cam tertanye tanye gak, asal cam addicted sgt ni... Lebih2 lagi kat puncak alam ni ade machine minuman yang letak ice lemon tea.. Kalau blh tiap2 ary nak beli ice lemon tea tu.... Heheheeeee, tapi kan, ade skali tu, maybe about two or three days ago la, nak beli air kat machine tu, tapi machine tu JAHAt!!! My ice lemon tea x kluar!!!! Dye telan je duit tu... Dah xnk dah beli kat machine tu lagi.. Hmmmmm ;'( xnk kawan dah.....
:ppppp

My boyfie pon ade membebel gak pasal i minat sgt beli air tu..... ;( kene marah x pasal2, " u ni suke sgt beli ice lemon tea, mineral water xnk plak beli... Dah la kite tu slalu je kene ulser and xcukup air! " sedeyh ;(( kene marah....

Kekkekekee tapi, i tetap jgk nak beli ;p
Coz i like it!!! Hehhehheheheee

Tuesday, November 22, 2011

Congratulations HarimauMuda

Assalamualaikum peeps!

Of course perkare pertame nak cakap, CONGRATULATIONS pasukaN Malaysia #HarimauMalaya... And Alhamdulillah dengan kehadrat illahi, kita menjadi JUARA dan pingat emas milik pasukan negare kite... MALAYSIA boleh!

Wooohhoooo!!!, sbenarnye hampir2 xdapat nak tgk dah perlawanan bola sepak tadi, coz kitorang malas nak turun cafe raff bawah tu, housemate2 skalian and i termasok skali, buat2 rajin la kononnyer, buat homework! Hahahhaaaa buat la tutorial maths...

Then kitorang tetibe bunyi sorakan dari bawah kat cafe tu, aras 1 bilik bacaan la, n that's menggugat aty kitorang! I memang x puas aty la kan, JEalOUS la ape lagi, then, sbb tergugat dah iman nak tgk bola ni, kitorang pon menerpa la bilik bacaan blok tu an, ingatkan xleyh bukak tv, tgk2, penuh giler org dlm tu.... Mcm ikan sardin dah... Harharharhar...

Then kitorang masok la turut memberi sokongan padu.... Walaupon banyak yang berat sebelah especially pasal referee tu an, tapi semua tu berbaloi and hasil sorakan tu memadai coz MALaySIA menang!!!

We are the champion ( lagu dimainkan ) hahahahhaaa.... Memang habis habisan ar sorak, sampai dah xde suare dah ni, sakit dah tekak ni... Hehehhehee... And thanks a lot to our GOal KEEPer!!! KHAiRUL fahMI CHe maT!!!!!

10000 times credit to inchik apex coz banyak membantu skuad pasukan... And credit to all team members and of course la captain!!!!!!

Last but not least , credit to coach kpd skuad negare kite! Thanks a lot u guys...

Confirm mlm ni, semua tido berselimutkan bendera Malaysia and jersey!!! Kita bangga menjadi rakyat Malaysia right!!! That's our victory....

Thanks Allah, coz gave us that opportunity.... InsyaAllah we will do the best next time.. ~amin....

Monday, November 21, 2011

A new life begins!

Assalamualaikum.... And good morning guys!

First of all, lupe nak mention yang i dah masok new sem kat UiTM ni... Semester 2... Cuti sebulan lebih tu dah habis , so sad.. Rase cam kejap jer mase berlalu.. Tsk tsk tsk tsk... ;(

So semalam baru semua pelajar check in masok kolej... And today, we all gonna start our lecture, tutorial and segale bagai tu la kan....

New sem, so ade azam baru la, nak jugak dapatkan 4Flats... #insyaAllah...

And this is our group punyer timetable....of course i hope jadual ni still akan change kan....

Friday, November 18, 2011

Esok muet lagi...

Oh no!!! I'm freaking dead for tomorrow! I'm not that prepared to face the examination paper....

MUET.... MUET .... MUET ... Please be good to me... At least give me band 4.. please!! But i aim for higher band...kekkekeee

>.< just reviewing the essays and the tips... Nervous! Scared! Unprepared! Fever!

And at the same time,,,, this fever is killing me! Arggghhh so stressful! X___x

I have to study, i have to do some revison, i have to take medicine, i have to sleep coz those kind of medcine make me wanna sleep and my bed is calling me.. Oh no!!! What can i do!

Please be good to me!! Please ! Please ! I'm really beg for this one....

What can i say.... Just do some revision and pray for something good tomorrow.. And insyaAllah it will turn out great... ~amin