BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, December 31, 2011

Happy new year!

Assalamualaikum and hello peeps.....

Hye everyone, dah masuk new year right? Cepat kan mase berlalu... Pejam celik pejam celik, dah 2012...

So as usual, semua orang mesty ade azam taun baru kan... That's including me... ;)

Azam tahun baru for 2012, for me, insyaAllah.... Nk cukupkan ape yang xcukup, beribadat kepade Allah, mengumpul seberape banyak pahala yang boleyh, kekalkan my relationship with Mr.teddy, insyaAllah dapat 4 flats n hope dapat buat degree for Medic and specialized in Gyne....

And many more, macam biase la kan, manusia xpernah rase cukup dlm sesuatu perkara kan? ... TApi disamping tu jgk, segale ape yang diberikan itu kite perlulah bersyukur, jgn lupe plak kepade yang memberi dan nikmat itu semua ketentuan daripadaNya, DIA berhak memberi kepade org2 yang dikehendakiNya shj.....

Yang mane xcukup solat, cukup2kan la n mane yang x ganti puase lagi, ganti la cepat2 k,,, kite pon saling berpesan antare satu same lain, n this messages pon semua untuk diri i jgk.... Kite hanya hamba Allah yang kerdil dan selalu melakukan kesilapan.. Dan harap2 kesilapan yang pernah kite lakukan itu, tidak diulangi lagi dan dipertambahkan dengan segale kebaikan.... InsyaAllah....

Ya Allah, ampuni la dosa2ku, dan dosa2 kedua-dua ibu bapa ku... Kurniakanlah rezeki kepade mereka, lindungilah mereka, lindungilah keluargaku ya Allah, lindungilah orang2 yang aku sayangi ya Allah dan kau lindungilah seluruh umat Islam yang ade didunia ini yaAllah serta berkatilah hidup mereka...

Ya Allah ya Tuhanku... Semoga segale ilmu yang sedang aku pelajari, yang telah aku pelajari, yang sedang aku ingati dan yang telah aku ingat, aku berharap ia akan kekal dalam ingatanku dan dapat membantu aku dlm peperiksaan serta memberi keputusan yang cemerlang kepadeku dgn izinMu ya Allah....

Ya Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.... Ampunilah segale dosa2ku ya Allah, Kau mantaplah keimananku kepadeMu ya Allah, Kau jauhilah aku daripade kemungkaran Ya Allah....

InsyaAllah segale ape yang dipinta and perubahan yang nak dilakukan itu, mengikut kehendak Allah... Amin.....

So, have fun, n hope i will survive and strive to get what i want... InsyaAllah specialist in Gyne will be my job one day.. Hehheheeee... ;)))

Guys, pray for me.. Hope 2012 will be a really good year for me and for all of u... Love u olls!!! Mmmmmmuuuaaaaaahhhhh ;*

Monday, December 26, 2011

Mr teddy

Assalamualaikum....

Hye everyone...!

This morning, i pg ambik my Mr.Teddy kat rumah dye, sampai je kat umah dye, Mr.Teddy bagi i a lot of chocolates, like DAIM, KISSES and lot more... Semua yang i suke, n i wonder why kan, at first la, then i baru teringat that a week ago, Mr.Teddy pg langkawi, Baru je nak mimpi ari ni ary special day..hehhehehehehee...
so no wonder la kan dye beli chocs untuk i....

THANKS A LOT MR.teddy!!!

Kitorang gerak la dari rumah dye, first2 pg isi minyak, pg bank, then heading to kb mall... Breakfast at SEcret Recipe n maybe as well as lunch, Mr.teddy blanje!!! Yeay!!! I makan spagetti meatballs, n Mr.Teddy makan lasagne...

Jalan punyer jalan, berhenti la dkt POLaRis... Nk usya2 la konon, then tersangkut, jumpe rings for both of us.... Then Mr.teddy pon blanje lagi...

THaNKS MR.tedDy once again!!!

Really love that ring.... Then, pg Vincci, nak try heels for dinner nnty, tapi xde yang sesuai... After that, pg beli ape yang mama suruh beli, and kitorang pon balik rumah... ....

;) O.o

Friday, December 23, 2011

Mid sem break!!!

Assalamualaikum...... Hye everyone!!

I'm at LCCT right now and waiting for my boarding time at 1900 .....

Alhamdulalillah, walaupon travel sorang2, selamat jgk sampai ke LCCT ni ( ececceeceee mcm la xbiase plak kan ).... Tadi, sampai je airport, perghhh ramai giller org, nak baggage drop pon susah, kene que panjang giller kot... Tapi what can i do right? Just stay calm... N waiting waiting and waiting.....

Then after baggage drop at the counter , pg mcD, bought some foods, and then pray.....

Now, waiting for my boarding time... Sit at the waiting side while blogging.... And create this entry... Hheeheeheee.... About 45 minutes lagi, dah boleh masuk dlm... Then kene tunggu lagi kat gate P3, it's ok, sabar je la, asalkan dapat balik KB ngan selamat!! ~InsyaAllah...~amin...

Xsabar nak jumpe my beloved family and my mr teddy!!! Love u alls!

Harap2 mase fly lepas ni ok je and selamat sampai...

Thursday, December 22, 2011

Mouse dissection ;)

Assalamualaikum....

Hye peeps! Hari ni, group kitorang which is E5, kene buat mouse dissection... Group kitorang adelah group yang last for mouse dissection ni n kitorang dapat tikus lebih.. Heheheheee ( mcm suke plak an )
Xyah la berebut-rebut an... Kekekekkekeee

I dah jadik cam DOctor la plak.. Best giller, tapi satu je yang xtahan.. Bau dye perghhhhhhh,,, giller busuk dowh........ X____x I'm the best surgeon ary ni:. Kekekeee (prasan je) bajet retis ler tu....

Best n interesting gak la..... Grab a new experience.. Almaklumla,,, bakal doctor an... Gyne plak tu.. Aummmm.... INSYAALLAH....~amin~

Mase mouse dissection tu, lagi kite discover badan mouse tu, lagi busuk kowt... Pergggghhh xtahan ar bau dye... Baju + labcoat memang confirm busuk ah.... Then, dah siap bedah semua tu, berphotoshoot skit, then simpan semua tools pastu basuh tangan ngan sabun banyak2 an takit busuk tangan tu an... Hehehheheheee

Bau labcoat memang menusuk kalbu ar.. Simpan dlm bag, sekali bukak bag, hhhmmmmpphhh bau busuk kowt, ary ni pening kepale, coz skali bukak bag, bau tikus.. Mane xpening an...

Balik je rumah, terus rendam labcoat... Biar wangi sikit... ;)
O.o

Tuesday, December 20, 2011

Happy birthday ana!!!

Assalamualaikum.....

Today is 20.12.2011 n it's also one of my friends birthday!!!!!

HAPPY BIRTHDAY NurFarhana Farza bt Mohd Fareed!!!!! May Allah bless u always, n i hope that u will have a bright future... #InsyaAllah....
At last, masuk jugak 18 years old.... Heheheeehehheeee

Mesty esok mase class ramai yang wish untuk Ana kan...

Happy sweet 18 for Ana!!!
(happy birthday song)
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to Ana,
Happy Birthday to you!!!!!!!! Yeay!!!

This a big birthday cake for u... Heheheee

Saturday, December 17, 2011

Asasi Got Talent

Assalamualaikum...

Ramai jgk yang berbakat dlm kalangan budak2 asasi ni ek? Hmmm dengar2 rumors tu cam talented la jgk semua bdk2 pg ujibakat tu.. Like org ckp, emmm ade bakat yang terpendam... Kelas gitu....

Malam ni, Asasi Got Talent akan pilih sape pemenangnyer, so jom la budak2 palam pg sokong diorang.. N yang mane menang, akan perform kat malam asasi pade 29.01.2011 kat SACC Mall..... I pon nak pg tgk la kjp, sbb ade discussion plak... Kjp pon kjp la....

Yang mane masuk tu, i wish u all goodluck!

Bye2 peeps...

Shopping lagi...

Assalamualaikum....

Hye everyone ;)
Sbenarnye, minggu ni plus ngan bulan ni kan, kalau korang nak tau, bnyak giler i beli barang a.k.a shopping... Mudah sgt tersangkut... Hmmmm
Dah banyak sgt dah barang yang dibeli ni..haisshhhh! Tapi i like!

I dah beli dress, beli accessories, beli kaen pasang, beli boots, beli selipar, beli flats, beli macam2 lagi la dlm bulan ni....

Dah2... Xnk shopping dah (errrrr.... Blh percaye ke? O.o )

Xsabar nak balik, hehehheeee, blk ni shopping ngan mama plak..... Kekkekeeee
Mesty my mr.teddy marah.. Hahhahaa coz shopping banyak sgt...

K la, nak turun ke kkpr ni, lapar!!!!
Bye!!

Wednesday, December 14, 2011

Henna a.k.a Inai

Assalamualaikum everyone...

Hye!!!!
Mesty tertanye-tanye kan, asal lak tetibe je entry pasal henna ni? Cam ni citer nyer, kat Palam ni, ade la like satu karnival yang ade bukak banyak gerai2... Antarenye like, gerai2 baju, accessories, specticles, handbag, shawl, pc accessories and so on la kan.... So, tadi, bile kitorang lepas abis makan kat psb n yang kene validate course tu, kitorang turun la, n konon2 nyer cam nak usya2 la kedai2 yang ade an...

Then, kitorang like tersangkut kat satu kedai dkt ngan atm machine ni, so jenguk2 la ape yang ade kan.. Almaklumlah, i'm a shoppaholic.. SORRY!!! Then, one of my friends, shima.. Nampak la yang kat situ blh buat henna.. Dye ape lagi, excited la, and dye ckp la kat Ana (kawan i yang sorang lagi).. Dah bertambah-tambah la happy nyer tu... I dah ke depan dah. Diorang tanye harge segale bagai tu la...

2hours after that, after lecture Bio, fikir punye fikir, so three of us decided nak buat henna tu.... Ana ngan Shima buat tangan kiri belah depan... I plak buat tangan kiri tapi kat tapak tangan... Cantik sgt! Suke!!! It's worth it, korang nak tau how much? It's only RM 5!!! Hehhehee O.o

;)

Saturday, December 10, 2011

Gerhana Bulan...

Assalamualaikum....

Subhanallah.... Malam ni gerhana bulan.. I pg pasar malam.. N otw nk balik nampak la gerhana bulan... Subhanallah.. Cantiknyer....

Kepade yang boleyh solat, lepas solat maghrib ke isyak tu....solat la hajat n solat gerhane... Doalah agar xde pape yang berlaku atau kecelakaan yang akan berlaku. InsyaAllah, seluruh umat Islam di dunia ni selamat...

~amin~

Friday, December 9, 2011

Hati Asid

Assalamualaikum....

My friend, Niena, offer ticket for this theater.... Dye la yang tolong belikan ticket untuk i... Thanks Niena!!!

So kitorang pg la nak tontong teater ni secare live an.... First time kowt tgk teater.... EXCITED dowh....

Persembahan teater ni start kul 8.30...
Lawa giler dye punyer stage... So amazing.... Credit to krew2 UiTM Shah Alam...

After 2 hours tgk persembahan teater tu, felt great.. Baru je sampai bilik ni... Best jgk la citer dye cume xtau dye punyer ending, like tergantung...

Anyway best citer dye, happening n lawak gak la .....


Thursday, December 8, 2011

Kelab

Assalamualaikum.....

Ary ni ade la plak kokurikulum for asasi science and engineering... Hmmmmmm ;(
Hajat di haty cam malas je nak pg an sbb entah la.... Tetibe je ngade2 nak buat perjumpaan..., dah la class abis kul 2.20, tapi naseb baek mr.zaidi bagi kitorang kuar awal...

Dapat la jgk makan, dah la kelas ary ni macam ergghhhh! Kelas dari pukul 8.30 hingga kul 2.20 tanpe break n xde mase pon nak makan...

Stress mak tau! Ishhh..... Then pegi la perjumpaan kelab tu... N dah agak dah mesty bincang pasal MALAM GALA KEBUDAYAAN tu.,.. Tapi my luck is on my side today, so i xjoin persembahan, i jadik AJK for preparation jer.... Hehehheheheeee

I, intan, hanie n niena... Semua jadi ajk for publisiti.... Heheheheeee yeay!!! Xperlu nak perform dah.... Yahoooo!!

Xleyh nak bayangkan betape bestnye n gembirenye prasaan skang ni..

That's all for today...
Assalamualaikum n bubbye peeps!

Sunday, December 4, 2011

Kunci bilik...

Kelmarin, kunci bilik n kunci rumah i plus ngan roomate i tertinggal dlm bilik... ;( entah la, tetibe je mase nak kuar tu, x ingat nak tanye satu same laen bawak x kunci...

Mula2 tu takowt nak pg jumpe fellow or call dye, sbb nanty kene marah n kene compound 50 hinggit kan...

Dah terpakse sgt, memberanikan diri kitorang untuk call fellow.. Naseb baek la fellow tu in a good mood kan... Haiishhhh kalau x memang x masok bilik sampai ke ary ni la jawabnyer an...

The moral of the story, we have to brave enough to face the problem...
And, always remember to bring ur own keys

Thursday, December 1, 2011

December

Assalamualaikum guys...

Hye December!!! We meet again....
Alhamdulillah, we still breathing and our health are good till today..

We all know that December is the end month for the year right? But, not in Islamic Calendar...so, December jgk la yang ade YES!! Really loike it.....
Kalau korang xtau ape tu YES memang korang bukan shoppaholic macam i!!!
Hahhahhaaaaa.....YEAR END SALE guys!

The best part ever, tapi bile la dapat pg shopping kan? Sbb nnty cuti christmas ni, i balik Kelantan... Maybe shopping kat Kelantan kot, not in KL...

Alaaa asal dapat shopping kan?

I think that's all... I hope that this month will also be a great month for me... Dear December, please always be good to me.... :)