BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 25, 2012

Blood Donation :D

Assalamualaikum and peace be upon you!

long time no post... i'm really sorry because i'm too busy lately! Dengan exam EOM la, dengan kawad SUKEM la, dengan tu la dengan ni la...hhehheheee *mcm mak jemah je, membebel je tau!

But wait, back to the topic k.....*hish awa..awa... melencong je tau. emmm anyway, hari ni first time in my life dapat peluang to donate blood!!!!! ~weeeeeeeeeee... 
way too excited sbb selame ni dah lame dah ade keinginan nak derma, tapi....... ade masalah tu la ni la.
Such as,  x cukup umur la *niat dah baik dah, tapi fizikal x mengizinkan...ececceee*, x leyh nak derma time tu la *al-maklumla, perempuan kan...* opps! 

so today, i've the opportunity and then just go with it without any doubt!  :D good job awa!
nasib baik la there's nothing wrong with my blood anyway... #Alhamdulillah.... insyaAllah lepas ni bertambah sihat and insyaAllah dapat serba sedikit pahala.... hope my blood are really useful for those that really need it! ^.^

i'm an O blood type, so that's mean i'm a universal donor!! *pemurah la ni konon......
hehhehhehehhehhehheeee. Thought it will be painful but it's not actually. Sbb selalu je dengar org ckp kalau derma darah, jadi gemuk la, sakit la, bengkak la, jarum besar gedabak la... hahhahha banyak la lagii... but, bile dah experience it, it's quite cool! xsakit pon, cume after dah siap tu, urat bengkak  sikit sbb dah leaked kan.. and biru ( lebam )..... 

next time, insyaAllah will donate my blood lagi.......

thanks to BSMM KTSN dengan PUSAT DARAH NEGARA sbb anjurkan blood donation ni dkt dewan serbaguna (DSG) KTSN....

so, just wanna say that, don't be too afraid to try out new things that can actually help others in the future and for those that really needs our help.!!

Donate your blood starting today. insyaAllah dibalas dengan pahala yang berlimpah ganda..... :)

No comments:

Post a Comment